Przyjazd
20.01.2018
Wyjazd
21.01.2018

Restauracja Akwawit

  1. Strona główna
  2. Gastronomia

Restauracja hotelowa szczyci się wysmakowanym wnętrzem w stylu marynistycznym, miłą obsługą oraz wyśmienitą kuchnią. 

Tutejsi kucharze z radością komponują dla swych gości dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Wszystkie potrawy przygotowywane są na bieżąco, tylko ze świeżych składników.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu.

Zakąski gorące

Wątróbka w sosie śmietanowo-pieczarkowym
20 zł

Polędwiczka wieprzowa na grzance z sosem grzybowym 
25 zł

Piekielne krewetki z imbirem i czosnkiem
35 zł

 

Zimne zakąski

Śledź w oleju z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich
15 zł

Tatar z polędwicy wołowej
26 zł

Carpaccio z parmezanem
33 zł


 

Zupy – kremy

Rosół z makaronem
8 zł

Zupa szafranowa z kawałkami kurczaka
10 zł

Flaki wołowe
11 zł

Zupa gulaszowa
12 zł
 

Sałatki

Sałatka śródziemnomorska
22 zł

Sałatka z grillowanym kurczakiem, gruszką i serem lazur
27 zł

Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem majonezowo – jogurtowym
26 zł

Dania z drobiu

Filet drobiowy w sosie borowikowym
150 g 28,-

Duet ze schabu i kurczaka w sosie z grzybów leśnych
130 g 28,-

Filet z indyka w cieście z pieca podawany na warzywach z sosem
śmietanowym

130 g 34,-

Dania mięsne

Kotlet schabowy po leszczyńsku
150 g 14,-

Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
140 g 28,-

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim w sosie kurkowy
200 g 45,-

Mięsne trio w trzech sosach borowikowym, kurkowym i serowym
140 g 40,-

Boeuf strogonow z polędwicy wołowej
150 g 46,-

Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym
150 g 50,-

Dania mięsne / Dania jarskie

Camemebert na ruccoli z pomidorkami koktailowymi i sosem winegret
150 g 22,-

Makaron penne z grillowanym kurczakiem z sosem / do wyboru borowikowy, kurkowy, szpinakowy/
300 g 26,-

Ragou z cielęciną i grzybami leśnymi
150 g 50,-

Dania z ryb

Sanadacz grillowany z rukollą i pomidorkami koktajlowymi
180 g 46,-

Łosoś norweski w sosie szpiankowym
160 g 49,-

Desery

Ciasto domowe według autorskiej receptury szefa kuchni
100g 10,-

Lodowy deser z owocami sezonowymi bitą śmietaną i polewą smakową
200g 16,-

Lody waniliowe z gorącymi malinami
200g 16,-

Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij