Przyjazd
17.10.2017
Wyjazd
18.10.2017

Restauracja Akwawit

  1. Strona główna
  2. Gastronomia

Restauracja hotelowa szczyci się wysmakowanym wnętrzem w stylu marynistycznym, miłą obsługą oraz wyśmienitą kuchnią. 

Tutejsi kucharze z radością komponują dla swych gości dania kuchni polskiej i międzynarodowej. Wszystkie potrawy przygotowywane są na bieżąco, tylko ze świeżych składników.

Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu.

Zakąski gorące

Wątróbka(100g) w sosie śmietanowo-pieczarkowym
porcja: 20 ,-

Polędwiczka wieprzowa (100g)na grzance z sosem grzybowym
porcja: 25 ,-

Piekielne krewetki(100g) z imbirem i czosnkiem
porcja: 35 ,-

Zimne zakąski

Śledź /80 g /w oleju z marynowanymi grzybkami
Porcja: 15,-

Sałatka z czerwonego buraka, ogórka, musztardy francuskiej i wędzonego łososia /200g/
Porcja: 25,-

Tatar z polędwicy wołowej /70g/
Porcja: 26,-

Carpaccio z parmezanem /100g/
Porcja: 33,-

Zupy – kremy

Rosół domowy z makronem
250 ml: 8,-

Zupa krem z zielonego ogórka z groszkiem ptysiowym
250 ml: 10,-

Zupa krem z cukini
250 ml: 10,-

Chłodnik litewski z koperkiem i gotowanym jajkiem
250 ml: 10,-

Sałatki

Mieszanka sałat z warzywami, serem typu feta i oliwkami
350g 22,-

Mix sałat z grillowanym kurczakiem
350 g 25,-

Mieszanka sałat z tuńczykiem
350 g 28,-

Dania z drobiu

Filet drobiowy w sosie borowikowym
150 g 28,-

Duet ze schabu i kurczaka w sosie z grzybów leśnych
130 g 28,-

Filet z indyka w cieście z pieca podawany na warzywach z sosem
śmietanowym

130 g 34,-

Dania mięsne

Kotlet schabowy po leszczyńsku
150 g 14,-

Polędwiczka wieprzowa w sosie gorgonzola
140 g 28,-

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim w sosie kurkowy
200 g 45,-

Mięsne trio w trzech sosach borowikowym, kurkowym i serowym
140 g 40,-

Boeuf strogonow z polędwicy wołowej
150 g 46,-

Stek z polędwicy wołowej w sosie pieprzowym
150 g 50,-

Dania mięsne / Dania jarskie

Camemebert na ruccoli z pomidorkami koktailowymi i sosem winegret
150 g 22,-

Makaron penne z grillowanym kurczakiem z sosem / do wyboru borowikowy, kurkowy, szpinakowy/
300 g 26,-

Ragou z cielęciną i grzybami leśnymi
150 g 50,-

Dania z ryb

Sanadacz grillowany z rukollą i pomidorkami koktajlowymi
180 g 46,-

Łosoś norweski w sosie szpiankowym
160 g 49,-

Desery

Ciasto domowe według autorskiej receptury szefa kuchni
100g 10,-

Lodowy deser z owocami sezonowymi bitą śmietaną i polewą smakową
200g 16,-

Lody waniliowe z gorącymi malinami
200g 16,-

Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter.

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij